+30 2109850144    info@bestsavingenergy.com                                                                    B2B Energy Experts!

art5 showcase

Σύντομη περίληψη

Ο Νοτιοανατολικός εταίρος του BEST, ο EnergyRite συνεργάζεται με την Moral Foods, έναν τοπικό δικαιοδόχο του Kentucky Fried Chicken (KFC). Σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν δημιουργήσει εντυπωσιακές εξοικονομήσεις για δύο πιλοτικά καταστήματα. Ο ιδιοκτήτης της Moral Food, ο κ. Rughubeer επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της EnergyRite Scott Fuller, αφού άκουσε για τις αποταμιεύσεις που είχε επιτύχει η εταιρεία για μια άλλη τοπική επιχείρηση.

Το πρόβλημα

Αντιμετωπίζοντας το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος σε ολόκληρο το κτήμα του με 16 επιτυχημένα καταστήματα στην περιοχή KwaZulu Natal, ο κ. Rughubeer θέλησε να κατανοήσει καλύτερα τις ενεργειακές εστίες της επιχείρησής του και να εντοπίσει ευκαιρίες εξοικονόμησης.

Η EnergyRite διενήργησε έναν πλήρη έλεγχο χώρου και έθεσε ως στόχο την εγκατάσταση της κορυφαίας λύσης παρακολούθησης της ενεργειακής απόδοσης της BEST, της Eniscope, στα καταστήματα Inanda και Phoenix, τα οποία θα λειτουργούσαν ως πιλότος για ένα ευρύτερο roll out.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν μέσω της Eniscope επέτρεψαν στον Scott και την ομάδα του να προβούν σε λεπτομερή ανάλυση της κατανάλωσης ενέργειας στα καταστήματα αυτά, επιτρέποντας την εξακρίβωση και αποφυγή εξοικονόμησης κόστους και χαμηλού κόστους για τον κ. Rughubeer.

 

Τι έπεται

Το κλειδί για αυτές τις μειώσεις της ενέργειας ήταν μια διαδικασία που ονομάζεται «Καθημερινός Εκκίνηση Συγχρονισμού» όπου η Scott και η ομάδα EnergyRite προσδιόρισαν τα πρότυπα στις καθημερινές ρουτίνες και διαδικασίες στα καταστήματα. Χρησιμοποιώντας αυτά τα μοτίβα ως βάση, ήταν σε θέση να εντοπίσουν τις ευκαιρίες για μείωση και να παρακολουθήσουν τις επιπτώσεις σε πραγματικό χρόνο.

Σε επίπεδο εξοπλισμού, οι επί τόπου ψυκτικοί θάλαμοι ήταν εφοδιασμένοι με χρονόμετρα και θερμοστάτες, εξαλείφοντας το σπατάλη παλαιού συστήματος που βασιζόταν σε τακάκια πίεσης. Ο φωτισμός LED τοποθετείται σε κάθε κατάστημα, εμπρός και πίσω, συμπεριλαμβανομένης της σήμανσης.

 

1

scott fuller managing director energyrite 2

"Using data collected in real-time from BEST’s sophisticated analytical software, I was amazed how quickly potential areas of savings were identified. Within the first month we were saving Mr. Rughubeer a substantial amount of money."
Scott Fuller, Managing Director, EnergyRite

Γεγονότα και αριθμοί

Πάνω από έξι μήνες, η Energyrite κατάφερε να δημιουργήσει συνολικά εξοικονόμηση R148,190 (περίπου £ 8.500) στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των δύο καταστημάτων, μειώνοντας σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) της συνολικής μηνιαίας ηλεκτρικής κατανάλωσης.

Με απλά λόγια, αυτό θα μπορούσε να εξομοιωθεί με το κόστος παροχής 5,951 Streetwise 2 γευμάτων στους πελάτες.

 

Περισσότερα αποτελέσματα

Ωστόσο, η εξοικονόμηση ενέργειας δεν σταματά εκεί, ο Scott και η ομάδα στο EnergyRite έλαβαν το πράσινο φως για να επεκτείνουν τον πιλότο στα υπόλοιπα 13 καταστήματα και βρίσκονται ήδη στη διαδικασία εντοπισμού περαιτέρω μειώσεων σε αυτά τα καταστήματα.

Η επιτυχία άνοιξε πόρτες με άλλους franchisees σε ολόκληρη την περιοχή, με διαπραγματεύσεις για άλλα 150 καταστήματα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και τη δυνατότητα να εγκατασταθούν σε όλο το 900 franchises του KFC στη Νότιο Αφρική στο μέλλον.

Ο ιδιοκτήτης των Moral Foods, κ. Rughubeer, λέει: "Είμαστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα που πέτυχε η EnergyRite, έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μας".

 

1

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

    ACES
    CUES
    Eniscope
    Eluma
    Integra

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  Best Saving Energy Private Co.

Λεωφόρος Αμφιθέας 185, 175 63

Παλαιό Φάληρο, Αθήνα

info@bestsavingenergy.com

+30 210 98 50 144