+30 2109850144    info@bestsavingenergy.com                                                                    B2B Energy Experts!

showcase

Παρουσιάζοντας τον συνεργάτη μας:

Πρόσφατα ήρθε σε επαφή με έναν από τους Αμερικανούς μας διανομείς, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε επιτευχθεί σημαντική μείωση κόστους μέσα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες. BEST αποφάσισαν να στείλουν τον διευθυντή πωλήσεων τους Ben Willcocks και τον Media Manager Steve Hill για να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα.

Το πρόβλημα

Αποδείχθηκε ότι το πανεπιστήμιο Bethune προσελκύστηκε αρχικά από το Eniscope ως μέσο για την απεικόνιση μιας παρατυπίας στην παροχή ρεύματος που προέρχεται από τον μετασχηματιστή χρησιμότητας.

Το Πανεπιστήμιο είχε βιώσει πολλές υπερβολές ισχύος τα τελευταία χρόνια που τους κόστισαν 10.000 δολάρια ανά εμφάνιση σε αντλίες με εμφυσημένα νερά και κυκλώματα.

Η εταιρεία κοινής ωφέλειας είχε κληθεί να αξιολογήσει το πρόβλημα επανειλημμένα και είχε πάντοτε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η έξαρση έπρεπε να προέλθει από μια απεργία από κεραυνό και ότι ο μετασχηματιστής δεν ήταν σε καμία περίπτωση ελαττωματικός.

 

Η προσέγγιση

Έτσι BEST είμαστε σε επαφή και Eniscope εγκαταστάθηκε για την καταγραφή της επόμενης αύξησης ισχύος. Ήταν ελπίδα ότι θα συνέβαινε σε μια καθαρή μέρα, οπότε ο παροχέας υπηρεσιών δεν μπορούσε να κατηγορήσει τον καιρό.

Εντούτοις, μέσα σε λίγες ημέρες από την εγκατάσταση, η Eniscope μπόρεσε να διαγνώσει τη ρίζα του προβλήματος που δεν εντοπίστηκε για ένα απίστευτο πέντε χρόνια!

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε την αιτία του ενεργειακού εφιάλτη του Πανεπιστημίου Bethune ...

 

1

ben willcocks quote photo 1 750x500

"You can not place a value on energy data until it has been acquired and evaluated."
Ben Willcocks, Sales Director, BEST

Η λύση

Όταν εγκαταστάθηκε ο αρχικός εξοπλισμός ψύξης νερού, το σύστημα ρυθμίστηκε να εκτελεί αυτόματο κλείσιμο του συστήματος όταν το ψυκτικό συγκρότημα έφθασε σε ένα ελάχιστο φορτίο. Ο μηχανικός της πανεπιστημιούπολης δεν γνώριζε αυτή τη ρύθμιση.

Το Eniscope αποκάλυψε ότι όταν η κλήση για κρύο αέρα σε όλη την πανεπιστημιούπολη ήταν ελάχιστη, συνήθως αργά το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες, το σύστημα έκλεισε στην πραγματικότητα και στη συνέχεια επανεκκίνησε λίγες ώρες αργότερα. Αυτό προκάλεσε μια τεράστια ενέργεια ακίδα σε κάθε εκκίνηση και αδικαιολόγητη φθορά στις αντλίες 30 και 50 hp που χρησιμοποιούνται για να μετακινήσετε το κρύο νερό από το ένα κτίριο στο επόμενο.

Ο Διανομέας μας έφερε αυτές τις πληροφορίες στην προσοχή των μηχανικών της πανεπιστημιούπολης. Με τη σειρά τους μπορούσαν στη συνέχεια να συνεργαστούν με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ψυκτικού εξοπλισμού για να τροποποιήσουν τις ρυθμίσεις του εξοπλισμού και να αποφύγουν τη διακοπή της καθυστερημένης νύχτας και την επακόλουθη έναρξη λειτουργίας του συστήματος. Αυτό οδήγησε σε εξοικονόμηση άνω του 30% ανά μήνα σε αυτό το κτίριο και μόνο.

Αυτό το παράδειγμα δείχνει σαφώς ότι δεν μπορείτε να δώσετε αξία στα δεδομένα ενέργειας μέχρι να αποκτηθεί και να αξιολογηθεί. Στην περίπτωση αυτή, τα ενεργειακά δεδομένα ήταν καθοριστικής σημασίας για τον εντοπισμό ενός πραγματικού προβλήματος το οποίο τελικά ήταν μια πολύ απλή προσαρμογή χωρίς "κόστος" για να διορθωθεί.

 

2

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

    ACES
    CUES
    Eniscope
    Eluma
    Integra

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  Best Saving Energy Private Co.

Λεωφόρος Αμφιθέας 185, 175 63

Παλαιό Φάληρο, Αθήνα

info@bestsavingenergy.com

+30 210 98 50 144